Kostekonomprogrammet – Göteborgs universitet

Kostekonomprogrammet med inriktning mot ledarskap

Vill du arbeta med mat och ledarskap? Vill du ha arbete direkt efter utbildningen? Då är Kostekonomprogrammet något för dig. Vi har förnyat programmet för att det ska stämma ännu bättre med arbetsgivarnas behov. Nu ingår de bästa bitarna från det tidigare Restaurangmanagerprogrammet i utbildningen.

Programmet ger dig färdigheter i att självständigt leda och utveckla storhushåll. Utbildningen kretsar kring kost och hälsa i kombination med företagsekonomi. Och alltid ur ett ekologiskt och socialt perspektiv.

Kostekonomer ansvarar för att det serveras näringsriktig, god och prisvärd mat på skolor, sjukhus, i barn- och äldreomsorgen eller på andra ställen med många matgäster. Som kostekonom kan du till exempel bli restaurangchef, kökschef, kostchef eller kostkonsulent. Du är med och styr utvecklingen genom att kombinera färdigheter i köket med kritisk vetenskaplig bildning.

Källa: GU.se