Menigo-hero-background

Chef Produktkvalitet


Ansökningstiden har passerat
Se alla av våra nuvarande jobbannonser.
Menigo
Ansökningstiden har passerat

Vi söker en Chef Produktkvalitet med stor vilja och förmåga att leda och utveckla andra

Det du blir en del av Du blir en viktig del av marknad-och kvalitetsavdelningen som ingår i inköps- och marknadsorganisationen på Menigo. Vår vision är att skapa den bästa inköps- och marknadsorganisationen som driver och utvecklar affären med våra kunder och leverantörer. Menigo har ett brett sortiment av egna märkesvaror inom färskvaror, kolonialvaror samt Non Food och restaurangutrustning (RUR).

Avdelningen för Produktkvalitet har en mycket viktig roll i att säkra att Menigo, som producent av egna märkesvaror, uppfyller livsmedelsverkets säkerhetskrav och gällande lagstiftning men framför allt att vi lever upp till och överträffar våra kunders förväntningar och krav. Avdelningen består av fem engagerade och kunniga kvalitetsansvariga vars ansvar är att utveckla och driva produktkvalitetsarbetet för sina respektive kategorier.

Detta kan du förvänta dig

Det som gör tjänsten spännande och rolig är att du får vara med och sätta förutsättningarna när ditt kompetenta och ambitiösa team tar nästa steg mot att bli en stark affärsstödjande funktion.

Som Chef för Produktkvalitet har du ansvar att leda och utveckla Menigos kvalitetsarbete av egna varor och fungerar som avdelningens ansikte utåt. Dina kontaktytor är vida såväl internt inom Menigo som externt. Du ser och skapar möjligheter utifrån våra kunders behov i samarbete med våra säljfunktioner men också inom ramarna för ett gediget produktkvalitetsarbete. Du har det övergripande ansvaret att proaktivt driva utvecklingen av Menigos kvalitetsarbete.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med ditt team säkerställa Menigos produktkvalitet genom att sätta ramverket för kvalitetsarbetet med både produkter och leverantörer. Du får också möjlighet att vara med och påverka kvalitetsarbetet inom Foodservices största internationella inköpssamarbete då du samordnar och driver Menigos kvalitetskrav tillsammans med kvalitetschefer bland Europas största foodserviceaktörer.

Det vi förväntar oss För att lyckas och vara framgångsrik i tjänsten behöver du ha en högskoleexamen med inriktning mot livsmedel, exempelvis livsmedelsagronom, kostekonom, livsmedelskemist eller liknande. Du har minst två års framgångsrik erfarenhet från en ledande befattning samt erfarenhet från projektledning inom livmedelsproduktion, gärna erfarenhet av kvalitetsledningssystem (HACCP samt BRC el liknande). Du behöver inte kunna alla detaljer men bör ha intresse och erfarenhet som gett dig en god förståelse för kvalitetssystem inom livsmedelsproduktion.  Det är meriterande om du har erfarenhet av etiska och sociala frågor.

Som person är du en trygg och stabil ledare med en stark tro på individens egna förmåga och du får energi av att se andra utvecklas. Med hjälp av ett starkt kundfokus, en portion tålamod och uthållighet ser du alltid möjligheter till förbättringar. Sist men inte minst tror vi att du är en kommunikativ person med särskild talang för att genom dialog med dina medarbetare skapa en tydlig gemensam väg fram till mål.

Ansökan och kontakt Har du frågor om tjänsten ta gärna kontakt med Jenny Pränting Rådeström 08-722 10 72, eller Unionens representant Anna Tonelli på telefon 08-722 12 27.

Välkommen att skicka ditt CV och personliga brev till rekrytering@menigo.se. Märk din ansökan ”Chef Produktkvalitet”. Då vi tillämpar löpande urval vill vi ha din ansökan snarast, dock senast den 17 april 2016.

Menigo är helhetsleverantören för de som jobbar professionellt inom mat och dryck.

Vi erbjuder våra kunder ett brett sortiment av mat, dryck och restaurangutrustning.

Vi finns på åtta orter i Sverige med lager, distributionspunkter och säljkontor från norr till söder med vårt huvudkontor i Stockholm. Vi är ca 900 kunniga och engagerade medarbetare.

Menigo stödjer och utvecklar svensk gastronomi, som delägare i Restaurangakademien och som partner till Bocuse d’Or, Gastronomiska samtal och White Guide Junior.