Culinar är smakhuset för livsmedelsindustrin! Vi är ett företag i utveckling och ser en ökande efterfrågan på våra produkter och tjänster. Kött- och chark är ett av våra starkaste segment och vi söker därför ytterligare en smaksäker produktutvecklare med kunskap om charkindustrin för att stärka vårt team.
Har du erfarenhet från att arbeta med charkproduktion och produktutveckling? Är du intresserad av att tillsammans med kunder och kollegor utveckla nya spännande charkprodukter? Brinner du för smak och för att sätta kunden i fokus?
Läs då vidare och sök tjänsten. Vi kan var de perfekta pusselbitarna för varandra.
Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utveckla recept och blandningar för kött- och charkapplikationer. Detta gör du utifrån en kundbrief och i nära dialog med kund, säljare samt övriga produktutvecklare. Du arbetar självständigt med receptutveckling och du testkör recepten i vår charkpilot. Ditt samarbete med kunden är nära och viktigt och ni har löpande dialog och du bjuder in för gemensamma provkörningar i chakpiloten. Att du besöker kunden och finns till hands vid implementering och felsökning vid deras produktion är en självklar del i uppdraget och något som du måste trivas med. Du arbetar nära säljare och produktchef och är en prestigelös lagspelare som förstår att samarbete tar oss framåt. Du har förståelse för kundens behov och sätter alltid kunden och kundens affär i centrum.
Arbetet innebär både att arbeta praktiskt på utvecklingslab och i charkpilot samt att hantera den administration och kvalitetssäkring som följer med utvecklingsarbetet. Du arbetar dessutom nära vår egen produktion både i utvecklingsfasen och vid eventuell problemlösning och felsökning. Du arbetar både med nya och befintliga kunder och är en viktig del av teamet runt kunden. Du kommer också att vara delaktig i utvecklingen av proaktiva marknadskoncept och i långsiktiga innovationsprojekt.
Kvalifikationer
Du har erfarenhet från att arbeta med charkproduktion och förstår hur olika ingredienser i ett charkrecept påverkar slutprodukten. Erfarenhet från självständigt utvecklingsarbete är mycket meriterande, liksom erfarenhet från att arbete med sensoriska bedömningar. Du kan kommunicera väl på svenska och engelska och har möjlighet att resa till kunder i den utsträckning som krävs, primärt i Sverige, men även andra länder kan vara aktuella. Du har eftergymnasial utbildning inom relevant område och kunskap om livsmedelshygien, lagstiftning och produktion. Du är noggrann, strukturerad och öppen för att lära.
Företaget
Vi erbjuder ett utvecklande och självständigt arbete i en dynamisk miljö, med kollegor som har en stark passion för mat och smak, där vi hjälper varandra och har roligt på jobbet. Vår utvecklingsavdelning förfogar över utvecklingslab, sensorikrum, pilotanläggning för charkprodukter, provbageri, snackspilot och ett modernt provkök. Vi samarbetar även med våra kollegor inom övriga SSF koncernen och har tillgång till deras specialkompetens. Företaget är baserat i Fjälkinge utanför Kristianstad där vi har samlat alla funktioner såsom produktion, kvalitet, sälj, marknad, utveckling och ledning vilket borgar för korta beslutsvägar och en stark ”can-do”-attityd. Arbetsuppgifterna utförs primärt i Fjälkinge.
Kontaktperson
Vid frågor om tjänsten, kontakta utvecklingschef Malin Thors Rosenquist på 044-58744.
Vi kommer att göra ett löpande urval så vänta inte mad att söka.