Arbetsplatsbeskrivning
Västra Hisingen består av Torslanda och Biskopsgården och här bor drygt 53 000 människor med en spännande blandning av olika bakgrund och kultur. I vår stadsdel är vi övertygade om att när invånare och medarbetare får inflytande och känner delaktighet, skapar vi en bättre vardag för alla. Som en av våra 3 500 skickliga medarbetare är du med och utvecklar stadsdelen och ett långsiktigt hållbart Göteborg genom att ge våra invånare service av hög kvalitet. Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt.
Arbetsbeskrivning
Området Intern Service söker och utökar nu med en enhetschef som ska ansvara för och leda en del av vår måltidsverksamhet i stadsdelens kök. Som enhetschef är du direkt underställd områdeschefen och ingår i en grupp bestående av nio enhetschefer.
Du blir en av fem enhetschefer inom Måltid. Tillsammans med områdeschef, måltidschefskollegor samt medarbetare ansvarar du för en kontinuerlig utveckling av verksamheten med lyhördhet för vad beställaren förväntar sig av oss. Varje dag lagar vi drygt 10 000 portioner näringsrik och kvalitativ god mat till våra kunder inom förskola, skola, funktionshinder samt äldreomsorg. Vår verksamhet inom måltid består av drygt 140 medarbetare i 34 tillagningskök och 20 mottagningskök. Vi lagar en hög andel miljömåltider vilket innebär främst ekologiska livsmedel, idag ca 55-60 procent.
Som enhetschef har du resultatenhetsansvar vilket innebär att du har budget-, arbetsmiljö- och personalansvar för din enhet. I rollen ingår också ansvar för verksamhetens kvalitet och utvecklingsarbete. Som enhetschef för Måltid leder och organiserar du ca 25- 30 av våra medarbetare i stadsdelens kök. Du ingår också i ledningsgruppen för området Intern Service.
Inom området Måltid finns det flera köksmästare i stadsdelens kök och centralt har du stöd av administratör och måltidsutvecklare som tillsammans med dig och dina kollegor utvecklar måltider genom matsedlar och receptbearbetning. Detta ger dig ett bättre utrymme i din ledarroll att arbeta processinriktat med verksamheten för att utveckla måltiden. Genom tydlig kommunikation och struktur leder du arbetet framåt för nöjda medarbetare och kunder. En förutsättning för det är att aktivt närvara på de enheter som du leder och ansvarar för.
Kvalifikationer
Du som söker har högskole- eller annan högre utbildning med relevant inriktning inom området gastronomi och måltidsverksamhet samt goda kunskaper med flerårig erfarenhet av arbete inom storkök för offentliga måltider.
Utöver specifik kompetens och erfarenhet inom måltidsområdet, behöver du ha en god förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt ledd organisation, hur det fungerar och kan utvecklas för att lyckas i din roll. Du har förmåga att ta initiativ och motivera till förändring och vill bidra till utveckling inom området.
Som ledare är du coachande och målinriktad och kan skapa ett engagemang och motivation hos dina medarbetare. För att lyckas med det tror vi att du är en trygg, strukturerad och kreativ problemlösare som ser möjligheter och har en positiv attityd till din omgivning.
Som person är du serviceinriktad och brinner för en god måltidsupplevelse för våra matgäster, såväl unga som äldre. Du har en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Goda ekonomikunskaper samt förståelse och intresse att hantera olika IT-system som är relevanta för verksamhetsområdet. Erfarenhet av kostdataprogram är meriterande. För tjänsten krävs också B-körkort för att kunna närvara på de olika enheterna.
Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
enligt överenskommelse
Ansökan
Ansök senast: 2016-09-18
Referensnummer: 493/16
Välkommen att söka genom att: Gör ansökan
Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Kontakt
Övrigt
Vi tillämpar provanställning.
Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bla friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån.