Frödinge Mejeri-hero-background

Kvalitetskoordinator, livsmedel till Frödinge Mejeri


Ansökningstiden har passerat
Se alla av våra nuvarande jobbannonser.
Frödinge Mejeri
Frödinge
Löpande urval

ODENSE-gruppen består af Odense Marcipan A/S i Odense, Bæchs Conditori A/S i Hobro og IGOS A/S i Hedehusene. Odense Marcipan A/S er markedsleder inden for sit forretningsområde og producerer og markedsfører kvalitetsprodukter til bageri-, industri-, catering- og konsumentvaremarkedet. Bæchs Conditori er landets største konditori og producerer og markedsfører kager og desserter på frost. IGOS A/S producerer marmelade, frugtblandinger og andre halvfabrikata til bagerier og industrien. ODENSE-gruppen omsætter for 475 mio. kr. og beskæftiger 245 medarbejdere. ODENSE-gruppen er en del af gruppen Orkla Food Ingredients, som ejes af den norske ORKLA-koncern.

Kvalitetskoordinator är en "ny" tjänstefunktion som ska ingå i vårt kvalitetsteam, och syfte att ha övergripande ansvar för godkännande, samordning och all dokumentation/märkning av våra produkter, som krävs av livsmedelslagstiftning och gällande kvalitetsnormer.  Rollen har en viktigt kommunikativ funktion - internt - med produktion, produktutveckling, inköp, kategoriansvariga och – externt - med leverantörer och kunder.

Arbetet kräver noggrannhet och förmåga samt självständigt driva arbetet i ett aktivt och nära kontaktnät. Konkret handlar arbetet om att koordinera märkning av färdigvaror (t ex etiketter) enligt lagstiftning och regler för märkning av livsmedel, och närliggande områden, ur ett kvalitetssäkerhetsperspektiv.
Godkänna leverantörer av råvaror, emballage m m. Svara på kundernas frågor kopplat till innehåll; allergener, tillsatser, substanser m m.
Som kvalitetskoordinator bidrar du aktivt och dynamiskt, i vårt utvecklingsarbete tillsammans med PU (produktutveckling) och teamets kvalitetsmöten. 

Organisatoriskt rapporterar du till kvalitetschef i Odense Marcipan i Danmark, och har även uppdrag i Odense Marcipan Group. Rollen är placerad i Frödinge, och vårt kvalitetsteam där, med lokal kvalitetschef, produktions- och kvalitetstekniker och kategoriansvarig, tillsammans med övriga support-funktioner till ansvarsområdet.
Resor kan förekomma i tjänsten.

Kvalifikationer
Som livsmedelskoordinator ser vi gärna att du har goda kunskaper i, och har arbetat med/förstår livsmedelslagstiftning, livsmedelshygien, livsmedelskvalitet och känner till hur en revision enl certifiering enl BRC (t ex) går till.  Du har en bred livsmedels- eller kemiteknisk utbildning. Erfarenhet av att arbeta i team är plus, samt egenskaper som att vara organiserad, kommunikativ och ansvarstagande med stort intresse för det gemensamma uppdraget i teamet.
Tjänsten är 100%, och placering i Frödinge. Tillträde snarast

Vad kan Frödinge Mejeri AB erbjuda dig?
En välskött och ’lagom’ stor anläggning där alla har lika värde och möjligheter att utvecklas, som bl a satsat på fossilfri energi för att minska avtrycket på miljön. Vår ambition är att växa och vidga våra kontaktytor mot kunder i branschen, både nationellt såväl som internationellt. 

Hur ansöker jag?
Gör din ansökan via denna länk.

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via mejl.
Vid frågor vänligen kontakta Charlotte Bachmann, Odense (e-mail: charlotte.bachmann@odense-marcipan.dk) tfn +45 23 43 35 82