Foodmark AB-hero-background

Laboratorietekniker


Ansökningstiden har passerat
Se alla av våra nuvarande jobbannonser.
Foodmark AB
Ansökningstiden har passerat
Foodmark AB är en av Sveriges ledande livsmedelsproducenter med huvudkontor i Sundbyberg och egen tillverkning i Sverige (Gotland, Östersund, Norrköping och Spånga). Företaget ingår i Agra AS koncernen som är ett expansivt norskt familjeföretag sedan 130 år. Agra har verksamhet i Danmark, Norge och Sverige. Koncernen omsätter ca 3,8 Miljarder Sek, varav Foodmark står för ca 700 Miljoner. Foodmark har ca 210 anställda i Sverige och inom vår kultur strävar vi ständigt efter att erbjuda vår personal möjligheter att utveckla sina färdigheter och göra framsteg inom företaget. Inom Foodmark återfinns välkända varumärken, med produkter så som Rydbergs majonnäs- och yoghurtbaserad sallad, färsk sås och dressing, Fjällbrynts ost- och mesprodukter, Lohmanders såser, Delikatessfabrikens såser och dressingar samt Gottfrids pastej. Som laboratorietekniker har du ett viktigt ansvar i att säkerställa att våra rutiner, kontroller, verifieringar och arbetsprocesser är välfungerande på fabriken. Några av de dagliga rutinerna kan t ex innehålla kontroll av produkter- och råvarors kvalitet ur ett sensoriskt, mikrobiologiskt och kemiskt perspektiv. Du gör inspektioner i fabrik och på lager samtidigt som du granskar och verifierar den dokumentation som utförs där. Utifrån det du samlar in genom analyser och kontroller tar du fram rapporter för kontinuerlig uppföljning som ett steg i arbetet med ständiga förbättringar. Som laboratorietekniker ingår du i Kvalitetsavdelningen och rapporterar till Kvalitetschef i Foodmark. Tjänsten som är en tillsvidareanställning är placerad på vår producerande enhet i Spånga till 2018. Sedan flyttas tjänsten till vår nya fabrik i Albyberg, Haninge kommun, där skiftgång kan bli aktuellt. Vi kommer att bygga en ny fabrik för att samlokalisera verksamheten från totalt tre fabriker och ett centrallager under 2018. Vi vill att du har en relevant utbildning och arbetslivserfarenhet inom området kvalitetssäkring, mikrobiologi och laboratorieverksamhet. Erfarenhet av arbete inom livsmedel och mejeri är meriterande, precis som kännedom om olika typer av analysmetoder för mikroorganismer, allergener, pH-mätning mm. Du har erfarenhet av arbete inom sensorik/produkttestning, internrevision, kvalitetsledningssystem, egenkontroll och HACCP mm. Du besitter också vana av Office-paketet (Word, Excel och Powerpoint). För att känna sig komfortabel med den kultur som vi försöker skapa och följa är egenskaper som långsiktighet, handlingskraft, förtroende och engagemang viktigt. Vi värdesätter också att du är proaktiv, lösningsorienterad och med ett gott humör kan bidra till teamets utveckling. Vi hoppas att just du är en av de personer vi söker. Vi vill gärna ha din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt men dock senast 30 April 2017. Ansök via denna länk.