MAX drivs av familjen Bergfors, har en omsättning på närmare fyra miljarder kronor och är med sina cirka 5500 anställda Sveriges näst största burgarkedja. MAX befinner sig för närvarande i en stor expansionsfas. I Sverige finns över hundra restauranger från Haparanda i norr till Ystad i söder. MAX finns även i Norge, Danmark, Polen och Egypten. Smak, kvalitet och renlighet är värden vi aldrig tummar på. Vi lägger också mycket stor vikt och fokus på hälsa, miljö och socialt ansvar. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället. Vi har över 150 restauranger och sysselsätter cirka 5500 medarbetare. Läs gärna mer på www.max.se
Har du utbildning inom livsmedel, mikrobiologi och HACCP och brinner för matsäkerhet? Nu söker vi dig som är i början av din karriär och vill bidra till MAX långsiktiga tillväxt som matsäkerhetscoach till våra restauranger på samtliga marknader. Tjänsten som tillhör Inköpsavdelningens kvalitets- och matsäkerhetsfunktion rapporterar till Global Quality Assurance Manager och arbetsleds i det dagliga arbetet av Food Safety Manager. Tjänsten har sin placering på kontoret i centrala Stockholm. MAX Burgers erbjuder dig en spännande och expansiv tillväxtresa tillsammans med en hållbar värdegrund, högt engagemang och möjligheten att verkligen göra skillnad!
Om tjänsten
Som Food Safety Coach på MAX kommer ditt ansvar främst att ligga i att kontinuerligt agera förstahandssupport vid löpande matsäkerhetsfrågor från våra restaurang- och distriktschefer. Du kommer även att coacha och följa upp att våra restaurangrutiner minimerar såväl mikrobiologiska, fysiska, kemiska och allergenrisker samt kontinuerligt förbättra dessa under ledning av Food Safety Manager och i samarbete med Driftavdelningen på respektive marknad. Detta sker bl a genom att hålla utbildningar inom matsäkerhet, såväl fysiskt på aktuell plats som digitalt på distans och/eller via förinspelat material, men även genom restaurangbesök.
Rollen innebär också att säkerställa att MAX restauranger följer gällande lagstiftning inom matsäkerhet och livsmedelshantering genom att bl a administrera och följa upp beslut och rapporter från lokala livsmedelsinspektioner samt vid behov föra dialog med myndigheter och andra relevanta externa parter. I rollen ingår även att löpande hantera gästreklamationer/-ärenden som rör matsäkerhet. Detta kan inkludera såväl direkt kontakt med gästen som support till restaurangchefers gästkontakter samt centrala utredningar för kontinuerliga förbättringar.
Rollen som Food Safety Coach är en koncernfunktion, vilket innebär att ansvaret omfattar samtliga MAX marknader. Detta innebär att jobbet kommer att innefatta resor såväl inom Sverige och Norge som till Polen och Danmark.
Din profil
Som person är du drivande och engagerad och du har den känsla för struktur och systematik som krävs för en roll som denna. Du har integritet och är trygg i dig själv och har en god kommunikativ förmåga. Om du har tidigare arbetslivserfarenhet från MAX eller någon annan QSR-kedja så är detta starkt meriterande.
För att lyckas i denna tjänst ser vi att du har:
• Relevant examen inom livsmedel, t ex livsmedelsagronom eller livsmedelsingenjör eller motsvarande där formell utbildning inom HACCP ingått.
• 0 – 2 års erfarenhet av relevant roll inom QSR-branschen, catering, storkök eller livsmedelsproduktion eller som hygien-/matsäkerhetskonsult på konsultföretag alternativt som kommunal livsmedelsinspektör eller motsvarande.
• Förmåga att arbeta obehindrat på svenska såväl som engelska, i tal och skrift. Kunskap i polska, norska eller danska är starkt meriterande.
• Goda kunskaper i hela Office-paketet
• Körkort för personbil
…och att du är:
• Pedagogisk Du triggas av att hitta nyckeln till att få andra att förstå
• Kommunikativ Du är lika bekväm i dialog med restaurangpersonal som med
företagsledning – muntligt såväl som skriftligt
• Drivande Du säkerställer leverans mot fastställda mål
• Flexibel Du prioriterar, och planerar om, när situationen kräver det
• Prestigelös Du är beredd att hjälpa/bidra där det för tillfället bäst behövs, oavsett titel eller formellt ansvar
• Samarbetsvillig Du tror på synergier och arbete mot gemensamma mål
Om företaget
MAX är ett svenskt familjeägt företag som grundades 1968 i Gällivare av Curt Bergfors och Britta Fredriksson. Som familjeföretag har vi målet att finnas kvar i många generationer.
Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare. Både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället.
MAX är den enda rikstäckande burgarkedjan som bara använder svenskt nötkött, kyckling och bacon.
Med branschens bredaste utbud av gröna burgare med låg klimatpåverkan så minskade vi de totala utsläppen med 10 procent per intjänad krona år 2016 och med ytterligare 5 procent år 2017. Senast under 2022 ska varannan måltid hos oss vara fri från rött kött. Målet är att minska våra klimatutsläpp med 30 procent på sju år (från 2015 till 2022)
År 2008 blev MAX världens första restaurangkedja att klimatmärka menyn och klimatkompensera alla utsläpp till 100 procent från lantbrukarens jord till gästens bord. Sedan den 14 juni 2018 är MAX som första matföretag i världen klimatpositivt, vilket innebär att vi binder mer klimatgaser genom trädplantering än hela värdekedjan släpper ut. Träden suger ned motsvarande 110 procent av utsläppen.
MAX har sedan 2006 avsatt 267 miljoner kronor före skatt till projekt i utvecklingsländer. Sedan 2009 via stiftelsen Rättvis Fördelning som säkerställer att 7–10 procent av den årliga nettovinsten finns till behövande människor runtom i världen.
Vi vill vara ett hållbart företag i ett hållbart samhälle och ett föredöme i branschen. Förutom vårt omfattande miljöarbete vill vi ta ett socialt ansvar där vi ser individens möjligheter.
Internationell expansion
Världen har fått upp ögonen för Maxkonceptet. Företag och entreprenörer från jordens alla hörn förhör sig om möjligheterna att få starta restauranger tillsammans med MAX. 11 maj 2011 öppnade första restaurangen utanför Sverige på Karl Johans Gate i Oslo, Norge. Idag finns det sju restauranger i Norge och fyra restauranger i Danmark där den första öppnade den 1 mars 2013. Den 1 september 2017 öppnade vi den första restaurangen i Polen och totalt finns där nu 17 restauranger.
Din ansökan
Max Burgers AB samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Senior Rekryteringskonsult Raheleh Rouhani på raheleh.rouhani@academicsearch.se. Vi träffar kandidater löpande och kan därför komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstidens slut, så vänta inte med din ansökan. Du ansöker via Ansök-knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse!
Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se
Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/