Culinar AB och Kockens AB-hero-background

Produktutvecklare med känsla för smak och erfarenhet av projektledning inom livsmedelsindustrin


Ansökningstiden har passerat
Se alla av våra nuvarande jobbannonser.
Culinar AB och Kockens AB
Fjälkinge
Ansökningstiden har passerat

Vi söker en Produktutvecklare med känsla för smak och erfarenhet av projektledning inom livsmedelsindustrin

Culinar och Kockens växer! Culinar lanserade förra året ”Så gott som…”, ett nytt koncept för växtbaserade lösningar och ser en starkt växande efterfrågan. Kockens visar god tillväxt genom många spännande produkter i flera olika segment och ser fram mot flera nya projekt de närmaste åren. Kockens och Culinar är systerbolag inom samma koncern och vi vill nu förstärka vår gemensamma utvecklingsavdelning med en innovativ projektledande produktutvecklare. Vi letar efter dig som har erfarenhet av utveckling av komplexa lösningar inom livsmedelsindustrin. I den här rollen kommer du att dels vara en viktig del i hela Kockens innovationsprocess och dels ta ansvaret för att fortsätta utveckla Culinars växtbaserade sortiment.

Arbetsuppgifter

Som produktutvecklare kommer du att rapportera till vår utvecklingschef och ingå i ett fantastiskt team av kompetenta och smaksäkra utvecklare, som tillsammans bidrar till att göra våra kunder framgångsrika. Vi jobbar nära våra kollegor inom sälj, produktion, inköp och kvalitet och vi letar efter en flexibel lagspelare med förmåga att strukturera och organisera ett arbete med flera olika uppdragsgivare.

Du kommer att ha två huvudsakliga ansvarsområden;
Du är en väl integrerad del i Kockens innovationsprocess där du är delaktig hela vägen från idé till lansering, vilket också innefattar dialog och samarbete med kunder. Du kommer att ha projektledningsansvar för utvecklingen av nya lösningar och implementering i produktionen. Detta kräver nära samarbete med flera olika funktioner och att du dels besitter den tekniska kunskapen som krävs, men också att du har förmågan att strukturera ditt arbete på ett professionellt sätt samt att du är en stark projektledare.

Du kommer också att vara ansvarig för det fortsatta utvecklingsarbetet inom Culinars växtbaserade segment. Du arbetar tätt tillsammans med såväl applikationsexperter inom kött och chark och måltidslösningar, som leverantörer och inköp. Du har nära samarbete med vår långsiktiga innovation och driver proaktiva projekt för att utvärdera nya ingredienser och för att utveckla nya koncept. Vidare ansvarar du för att förbättra existerande lösningar och optimera recept och formuleringar och du är delaktig i uppskalningen av nyutvecklade produkter. Du har en aktiv roll i dialogen med kunden och deltar i kundbesök och provkörningar. Du följer marknads- och konsumenttrender och bedriver trendspaning tillsammans med dina kollegor. Ditt fokus på växtbaserade lösningar innebär mycket kontakter med andra ingrediensleverantörer och nätverk, såväl i Sverige som internationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från att leda utvecklings- och innovationsprojekt inom livsmedelsindustrin. Du besitter processteknisk kunskap och har en högskoleutbildning inom livsmedel, livsmedelskemi eller liknande, exempelvis som civilingenjör. Du har erfarenhet från praktiskt utvecklingsarbete och ett starkt intresse för matlagning och smak. Erfarenhet från sensorisk analys är meriterande.

Du har ett analytiskt arbetssätt och en förmåga att hantera många olika kontaktytor och flera parallella projekt. För att lyckas i rollen behöver du ha ett starkt driv och vara handlingskraftig och öppen för att lära. Arbetet förutsätter att du kan kommunicera på svenska och engelska och att du har förmågan att självständigt strukturera ditt arbete.

Företaget
Vi erbjuder ett utvecklande och självständigt arbete i en dynamisk miljö med högt i tak och med kollegor som har en stark passion för mat och smak, där vi hjälper varandra och har roligt på jobbet. Vi är baserade i Fjälkinge utanför Kristianstad där vi har samlat alla funktioner såsom produktion, kvalitet, sälj, marknad, utveckling och ledning vilket borgar för korta beslutsvägar och en stark ”can-do”-attityd. Vår utvecklingsavdelning förfogar över utvecklingslab, sensorikrum, pilotanläggning för charkprodukter, provbageri och ett modernt provkök. Vi samarbetar även med våra kollegor inom övriga SSF koncernen och har tillgång till deras specialkompetens.

Kontaktperson

Vid frågor om tjänsten, kontakta utvecklingschef Malin Thors Rosenquist på 044-58744.

Gör din ansökan via denna länk.

Lyckeby Culinar AB och Kockens AB ingår i Lyckebygruppen, som ägs av Sveriges Stärkelseproducenter och har ca 350 medarbetare i Sverige och omsätter ca 150 M.EUR. Culinar / Kockens har ca 180 anställda med kontor och  produktionsanläggning i Fjälkinge, strax utanför Kristianstad.

Culinar erbjuder livsmedelsproducenter idéer, kunnande och produktutveckling samt ett brett sortiment av kundunika produkter, råvaror och ingredienser för smak, konsistens och funktion. Vi har lång erfarenhet och gediget kunnande inom branschens olika produktområden. Kockens levererar kryddor och andra livsmedel till dagligvaruhandeln och storköksmarknaden. Vi kan med stolthet säga – vi smaksätter maten i Sverige!
Läs mer på www.culinar.se och www.kockens.se