Spendrups Bryggeri AB-hero-background

Produktutvecklare & Projektledare - Loka


Ansökningstiden har passerat
Se alla av våra nuvarande jobbannonser.
Spendrups Bryggeri AB
Ansökningstiden har passerat

Vi söker dig som är redo att anta ansvaret för LOKA:s framtida smakutveckling men även för Spendrups mer långsiktiga dryckesinnovation. Ett drömjobb för dig som bemästrar hantverket som produktvecklare och vill ta dig an utmaningen att inspirera till och leda morgondagens oupptäckta smaksensationer!

Som Produktutvecklare & Projektledare på Spendrups Bryggeri AB kommer du att ingå i Marknadsavdelningens team. I portföljen ingår varumärken som Loka, Loka Crush, Nygårda, Briska m.fl. Tjänsten rapporterar direkt till Marknads- & Innovationschefen och är baserad på vårt huvudkontor i Vårby, Stockholm. I tjänsten ingår en del resor till våra produktionsanläggningar i Sverige samt samarbetspartners i Europa.

Arbetsbeskrivning I rollen som Produktutvecklare & Projektledare driver du utvecklingen av Spendrups alkoholfria dryckesportfölj. Ett av dina mest prioriterade, och för bolaget strategiskt viktiga, uppdrag är smakutveckling för Loka och Loka Crush. Tjänstens karaktär är tvådelad och består av projektledning samt produktutveckling. I rollen som projektledare agerar du ”mitt i organisationen” som processledare för projekt inom smak-, design- och förpackningsutveckling. Du kommer dessutom att ingå i en tvärfunktionell innovationsgrupp som levererar Spendrups mer långsiktiga lanseringar. I gruppen förväntas du leda smakutvecklingen och ansvarar därför för en innovationsbudget. Inom ramen för produkt- och smakutveckling har du den huvudsakliga kontakten med aromleverantörerna men du förväntas även kunna driva egen utveckling av nya produktrecept. Huvudsakliga ansvarområden
  • Smak- och receptutveckling för den befintliga alkoholfria dryckesportföljen (med fokus för framförallt LOKA) samt för mer långsiktiga innovationsprojekt.
  • Som processägare delta och leda olika interna mötesforum samt, i kontakt med externa leverantörer, driva projekt från idé till skarpt lanseringsbeslut.
  • Agera rådgivare och supporta Marknads- & Innovationschefen inom området ”råvaror, ingredienser och tillsatser”.
  • Medverka och skapa nätverk inom kompetensområdet såväl internt som externt.
Kravprofil
  • Civilingenjör med inriktning inom bioteknik, livsmedelsinriktning, livsmedelsagronom alternativt högskoleingenjör/kock med livsmedelsinriktning.
  • Minst 5års arbetslivserfarenhet av produkt/processutveckling inom livsmedelsindustrin.
  • Du har väldigt god erfarenhet av produktionsprocesser, projektledning samt känsla för varumärke/branding inom FMCG.
  • Förmåga att med kreativitet och sensoriska expertis översätta rådande smaktrender och konsumentinsikter till färdigställandet av produkter i absolut världsklass.
  • Du har ledarerfarenhet för att, dels vara framgångsrik i rollen som projektledare, men även för att ta en drivande roll i Innovationsgruppen där du aktivt engagerar och motiverar andra.
Personliga egenskaper
  • Som person är du utåtriktad, kreativ och nyfiken. Du är en energisk och driven som kan arbeta effektivt och strukturerat utan att ge avkall på kvalitet.
  • Du trivs med att ta stort eget ansvar och är självgående med framåtanda då du kommer att driva interna samt externa processer med stora kontaktytor.
  • Du har ett öppet sinne och är ihärdig vilket gör att du lätt finner nya lösningar, inte problem.
  • Du har kurage, tror på din förmåga, vågar utmana och står upp när det blåser.
  • Utfallet av innovationsutvecklingen har en omedelbar kommersiell påverkan varvid ett resultatorienterat förhållningsätt är ett krav.

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri, Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, El Coto, Cono Sur, Barefoot, m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 800 medarbetare och omsätter ca 3,0 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits AB, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri. www.spendrups.se

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kan omfattas av en bakgrundskontroll.

Med anledning av kommande semesterperiod så kommer kontakt tas med sökande och eventuella frågor besvaras först vecka 34. Ansök senast 21 augusti 2015. Kontakt är Anna Lindqvist, Chef Rekrytering & Employer Brand, anna.lindqvist@spendrups.com. Alla ansökningar hanteras konfidentiellt.

Gör din ansökan via denna länk.