”Bakery ingredients since 1904"
Vår korta men tydliga slogan sammanfattar vad vi i Bakelskoncernen gör och att vi funnits länge i bageribranschen. Sedan 1904 har vi med hög teknisk kompetens utvecklat, producerat och sålt bageriingredienser som hjälper bagare över hela världen att öka sin försäljning, kvalitet och effektivitet. Bakels Sweden finns i Sävenäs, i östra Göteborg och tillhör Bakels Group. Vi har 37 systerbolag utspridda över hela världen som totalt sysselsätter över 2750 anställda och tillsammans har vi placerat över 2000 produkter på marknaden. På Bakels Sweden arbetar drygt 100 personer.
Vi drivs av att skapa framgång för våra kunder. Genom lång yrkeserfarenhet, en sann passion för branschen och med produkter av bästa kvalitet hjälper vi våra kunder att lyckas. Nu söker vi dig som delar vår syn på framgång och vill bli en del av vårt lyckade recept. På vår produktionsanläggning i Göteborg producerar vi emulgatorprodukter, choklad- och tryffelprodukter, arom- och färgblandningar, pulverblandningar och bagerifyllningar.
Quality Manager till Bakels Sweden AB
Vi bygger för framtiden och förstärker vår organisation med en Quality Manager.
Detta är något för dig som är driven inom kvalitetsledning och livsmedelssäkerhet, en relationsbyggande person och är sugen på nya utmaningar i ett bolag i stark utveckling?
Om tjänsten
Din huvudsakliga sysselsättning blir att leda vår kvalitetsavdelning, men du kommer även att ha ett operativt ansvar för ett eget produktionsavsnitt. Du rapporterar till Technical Manager och kommer att ingå i ledningsgruppen för Technical Department.
Kvalitetsavdelningen ansvarar för livsmedelssäkerhet, HACCP, ledningssystem, livsmedelslagstiftning, kvalitetskontroll, frågeformulär och annan support till våra kunder.
Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll ser vi att du har en universitetsutbildning inom livsmedelskemi, livsmedelsteknik eller motsvarande. Du har dessutom arbetat i livsmedelsindustrin, i huvudsak med kvalitet och livsmedelssäkerhet, i minst tio års tid. Vi ser det som positivt att du har erfarenhet av olika produkt- och tillverkningsteknologier. Vi tror också att du har en bred verktygslåda som du kan använda för bolagets arbete med ständiga förbättringar.
Övriga kvalifikationer:
Du är en god kommunikatör både på svenska och engelska
Du har en grundmurad naturvetenskaplig förståelse och tycker att livsmedelsteknologi är det skojigaste som finns.
God samarbetsförmåga över avdelningsgränser är en nödvändighet för att lyckas i rollen.
Du arbetar strukturerat för att driva arbetet framåt mot milstolpar.
Van användare av Office365 och ERP-system.
Personliga egenskaper
Som människa och kollega är du en relationsskapare, en tydlig och trygg ledargestalt och en utpräglad lagspelare. Du är lyhörd och möter människor med öppenhet och respekt. Vidare har du en engagerande förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt. Du är välorganiserad och strukturerad i ditt arbete och kan driva effektiva processer. Med ditt självledarskap och mod driver du utveckling och förändring framåt.
Vid frågor om tjänsten, tveka inte att kontakta Håkan Hulander, Technical Manager (0706-394451).
Din ansökan, i form av CV och personligt brev, skickar du till Åsa Leijon, HR Manager (asa.leijon@bakelssweden.se). Vi kommer att utvärdera och intervjua löpande under processen men vi vill ha din ansökan absolut senast den 18/6-2021.